Студио за красотакозметикаПерниксалон за красота

Как да се приготвим за фотоепилация?

Краят на лятото е идеалното време за нея. Слънцето вече не е така силно, затова и кожата няма да е подложена на дразнещи въздействия. Макар че се смята за практически безопасна, има и противопоказания за прилагане на фотоепилация. Например при някои стадии на захарен диабет, заболявания на кожата (псориазис, екзема), варикозна болест на мястото на приложението, тежки форми на хипертония и исхемична болест на сърцето, инфекциозни заболявания, злокачествени новообразувания по кожата, пресен тен. Също така във възраст преди навършени 17 години или по време на бременност не бива да се прилага фотоепилация.

 

Многогодишен устойчив ефект приблизително се постига с цикъл от 3-6 процедури, провеждани през интервал от 1-2 седмици до месец и половина. Но дори и след един сеанс първите резултати са забележими.30 дни преди процедурата следва да прекратите всякакво отстраняване на космите освен бръснене. Ако космите са дълги, то 2-3 дена преди процедурата трябва да ги обръснете (оптималната дължина на косъма при провеждане на фотоепилация е около 1 мм). Също така в продължение на две седмици преди това е необходимо да се придържате към следните правила: Да не се печете на слънце или в солариум. Да не използвате автобронзанти. Да не приемате препарати, които обладават фотосенсибилизиращо действие (антибиотици, транквиланти, таблетки за тен).

 

В деня на фотоепилацията не използвайте никаква козметика. Две седмици след първия сеанс опадат около 60-70% от космите (при черните косми) и 30-50% (при светлите). В течение на последващите сеанси последователно се премахват и останалите косми. Колкото са по-светли, толкова повече сеанси са необходими.

Вижте още полезна информация